Alla inlägg under februari 2009

Av AnnaKarin - 28 februari 2009 23:32

Idag fyller Ebba 6år, tänk vad tiden går fort.

Ebba 8 veckor

Här är hon alldelse nyhemkommen. Man ville bara krama och gosa.


Sova ott

På den tiden fick hon plats i kattburen, som hon älskade. Lilla nallehunden var en present från mamma, med lukt av mamma och syskon. Visst är det en go mage!


Ebba 12 v

Här har skruttan blivit 12v och full i bus och kli i tänderna.


Idag fick hon följa med på skidtur. Tyckte inte att det var så roligt som Wille. Varför skulle hon dra??? Åk själv kä....ing, tror jag hon tänkte. Tappra Wille fick dra både terrier och matte. Släppte Ebba efter en stund så hon fick lunka efter bäst hon ville.

Jobba på!!!


Efter skidturen friserade vi lite ute solen och tog ett bad. Så idag har snuttan blivit ompysslad.


Grattis älsklingen min!!!!


Av AnnaKarin - 27 februari 2009 21:17

Tänk vad tiden går fort. Fick lite klagomål om att jag uppdaterar alldeles för sällan.

Förra helgen gick Wille och jag kurs för Ninnie som JyckeFix arragerade. Det var jättenyttigt och givande. Fick verkligen med mig massor med insperation och den lilla spark i baken jag behövde. Hör dock Ninnies ord klinga då och då "Oj, när lärde jag min hund det där????" 

Vi provade massor med övningar bl a att balansera på en oval balansboll. Beroende på om hunden sitter, ligger eller står så tränar den olika muskelgrupper. Då vi tränade i 5 minuterpass, vilket gjorde att man blev superfokucerad och utnyttjade varje sekund. Wille fattade blixtsnabbt (det är han som är Blixten i vår flock!). Upp och stå, inga problem. Ligga, inga problem. Sitta, inga problem. Tillslut skakade benen på stackarn av mjöksyra. Tänk vad korkad man är! Det var ju inte så jobbigt för mig och stå där och mata in lite godis. Jag har själv blivit utsatt för "plankan", då upplever man verkligen att tiden står stilla. Skulle någon dessutom stå där smajlandes, säga att jag var duktig och dessutom stoppa till mig lite godis hade jag EXPLODERAT! Tänk på vad vi utsätter våra hundar för!!!!!

Det brukar den sk "Argbiggan" säga, där vi/jag precis på börjat nästa kurs, LEDARSKAPSKURS!!!!!

Igår var vi och tränade agility i Brännebacken. Vi fortsätter och miljötränar. Vi ska vara trygga båda två för att det ska fungera. Wille har tyvärr inte blivit miljötränad som jag hade tänkt mig. Men, jag tar det hellre sakta och säkert. Vi hinner. Han är så rolig att jobba med. Stackarn har aldrig fått gått någon agilitykurs eller knappt tränat i grupp. Hoppas det blir någon till sommaren. Men det lilla han tränat är han otroligt duktig, men som Ninnie sa....det måste ju vara jag!!!!!!!  


Av AnnaKarin - 19 februari 2009 20:38

Imorgon ska vi äntligen börja kurs!

Hela helgen ska vi gnugga våra geniknölar Wille och jag. Det är klickerkurs med Ninni som Jyckefix ordnade en repris på. Tack för det!!!!

Inhandlade massor med gott godis idag. Leverpastej, korv, blodpuddig och lite "vanligt" hundgodis. Gjorde test för att se vad som var allra godast.

Lade ut i omgångar de olika för att se vad som lockade mest.

Ska man gå på vad som attakerades först och använda sig av statisik, då vann det "vanliga" hundgodiset. Allt försvann dock i en hast ändå, så vad min glupska hund verkligen älskar, har jag ingen aning om. ALLT!

Kompletterade med gurka och det försvann lika snabbt som om det varit leverpastej!

För Ebbas del så försvann fakiskt gurkan först, vilket var lite förvånande. Hon kan vara lite kräsen ibland.

Av AnnaKarin - 18 februari 2009 22:30

Eftersom jag legat på latsidan och inte gjort några inlägg på ett tag får jag väl ta och göra 2 idag! Kolla noga....jag har lagt in bilder med text emellan!


Wille och jag har varit på skidturer och han börjar bli sååå duktig!

Efter första turen var han så söt. Alldeles rimfrostig!


















 Han ser ut som Wassberg efter vi gjort en tur. Isen dinglar i skägget.


.....i söndags hade vi en underbar tur. Jag bara ääääälskar vinter och snö. Kanske skulle man ta å flytt norr över!

Av AnnaKarin - 18 februari 2009 21:50

Oj, oj för ett tag sen blev jag utmanad av Ewa. Vilket löd:

Gå in bland dina foton och ta mapp nr 6 bild nr 6 lägg ut den på bloggen o skriv lite om den. Utmana därefter 6 st nya o länka till deras sidor.

Har inte haft så mycket datatid på senaste tiden. Jag har inte heller så mycket bilder i min bärbara och den andra är under formatering. Så att räkna blev inte så bra. Valde dock en bild från Thailand (mest det som finns i datorn). Det var utsikten från vår strand när man tittade åt norr. Man behöver inte ha någon speciell fantasi för att se vad den föreställer!

Sen skulle man utmana också........ Utmanar 4 stycken i alla fall!!!

Utmanar: Linnéa, Amanda, Micke, Christina
 

Ovido - Quiz & Flashcards